Profilbild FBA redaktör
FBA redaktör 17 september / 2013

Nu tar vi steget ut i bloggvärlden

Efter intensiva förberedelser kan vi nu stolt presentera FBA-bloggen!

Bakom beslutet att starta en FBA-blogg ligger förvissningen om att vår verksamhet är både spännande och intressant. På bloggen kommer vi att på ett mer direkt och informellt sätt kunna berätta om vår verksamhet. Bloggen är tillgänglig för alla och vår förhoppning är att den kommer att vara intressant för den som följer Sveriges insatser inom fredsfrämjande verksamhet, konfliktlösning och andra områden som ligger inom FBA:s uppdrag. Vi har hämtat inspiration och fått goda råd från UD-bloggen men också inspirerats av Utrikespolitiska institutets blogg.

FBA-bloggen ska visa på bredden i vår verksamhet, men också erbjuda glimtar av arbetet bakom kulisserna. Blogginläggen kan handla om stort och smått, om hard facts såväl som intressanta möten. Bloggtexternas innehåll kan variera; det kan handla om stora skeden, stora frågor med breda perspektiv, eller en djupdykning i ett smalare ämne. Vi är lyhörda för synpunkter från både medarbetare och läsare och ser bloggen som en plattform som ständigt är under utveckling.

Vem ska blogga
Vi kommer att ha sex fasta bloggare och ett större antal gästbloggare. De fasta bloggarna är mina kolleger Lisa Ljungström, Richard Zajac Sannerholm, Johan Lindroth, Sofie Karlsson, Stefan Åström och Anneli von Wachenfeldt. Vilka de är kan ni läsa mer om här. Först ut är Lisa som skriver från Liberia där hon är stationerad.

Blogginläggen ska vara trovärdiga och öppna informationskällor. Varje bloggare bloggar i tjänsten, vilket innebär att de har samma ansvar för innehållet i bloggen som för all annan kommunikation i tjänsten, skriftlig såväl som muntlig.

av FBA redaktör
Profilbild FBA redaktör

Skrivet av FBA redaktör

Fler inlägg av FBA redaktör

FBA-bloggen får nytt utseende

4 januari, 2022

Just nu pågår arbete för att ge FBA-bloggen ett nytt modernt utseende och bättre funktionalitet. Vi beräknar att arbetet är klart under tidig vår 2022. Om du har frågor, välkommen att kontakta kommunikation[a]fba.se.  

Hur påverkar kampen mot corona arbetet för fred?

22 juli, 2020

FN:s generalsekreterare António Guterres har uppmanat stridande parter i hela världen att lägga ner sina vapen så att allt fokus kan hamna på kampen mot det nya coronaviruset. Men hur kommer det internationella arbetet för fred, säkerhet och utveckling – som FBA är en del av – att påverkas av koncentrationen på att bekämpa smittspridningen? […]

En betraktelse över haltande analyser och framtidens konflikter

8 januari, 2020

Fredagsflyget tillbaka till Stockholm är fullpackat. Jag återvänder hem efter en vecka i Bryssel, där jag varit del av ledningen för den gemensamma kurs som all personal som sänds ut till EU:s insatser deltar i. Nu sjunker jag tillbaka i fåtöljen och känner mig både lättad och stolt. Men en tanke dröjer sig kvar. Det […]

Fler inlägg

Senaste inläggen

Alla inlägg
https://fba-bloggen.se/wp-content/uploads/2024/04/PAZ-Cabo-Delgado-Shutterstock-800x600.jpg
Profilbild Klara Grenhagen
Klara Grenhagen 4 april / 2024

Moçambique – extremism och våldets svårlösta ekvation

Våldet eskalerar i norra Moçambique. Under årets två första månader skördades nästan lika många dödsoffer som under hela fjolåret. Halshuggningar, brända byar, långa följen av flyende människor och svarta IS-flaggor som vajar i övertagna områden. Efter sju år av våldsamma attacker fortsätter ett komplext konfliktsystem att veckla ut sig, med konsekvenser för hela regionen. Vi […]